За девета поредна година Царево ще събере на едно място любители на добрата морска храна, качествените напитки и забавлението. Поводът – традиционния Рибен фест Царево.

Програмата започва на 7 септември още по обяд с DJ парти, което ще подгрее първите ентусиасти, появили се на Пристанище Царево. Началният час е 12:30, а точно четири часа по-късно започва Рибовело – любителски велопоход от Царево до Лозенец и обратно.

Една от големите атракции на събитието – кулинарното състезание, е с начален час 17 часа.

По традиция в началната част на Рибения фест жителите и гостите на Царево ще имат възможността да чуят местни изпълнители, Ева Пармакова и Йоана от X Factor, както и да проследят литийното шествие с отец Стоян от храма “Успение Богородично”. Фестивалът ще бъде тържествено открит от кмета на Община Царево инж. Лапчев в 17,40 ч.

В 18 часа ще се появи и Ути Бъчваров. Заедно със своя кулинарен театър Ути обещава специално шоу, след което ще нахрани с вкусни морски дарове всички гости на фестивала.

Точно в 19:00 стартира и атрактивната музикална програма с Д2.

В 22 часа публиката ще види впечатляващо пиротехническо шоу, а 15 минути по-късно веселбата ще поддържа парти с гръцка музика.